Istoria brandului Smoking

Istoria Smoking

Smoking este unul dintre cele mai cunoscute brand-uri de foițe pentru rulat țigări din lume. Totuși, puțină lume știe că existența companiei mamă, Miquel y Costas este documentată încă din 1725.

Totul a început în orașul catalan Capellades, unde familia Miquel a început să fabrice hârtie la moara proprie alimentată de râul Anoia.

În 1868, frații Lorenzo și Antonio Miquel y Costas au început să producă hârtie special destinată pentru rularea țigărilor. În același timp, Pablo, cel de-al treilea frate, începuse deja expasiunea companiei în afara granițelor. Mai exact, în Havana, Cuba.

11 ani mai târziu se naște brand-ul care a precedat Smoking – “El Pino” (Pinul). Tot în 1879, frații înregistrează compania “Miquel y Costas Hermanos” și mută producția în municipalitatea La Pobla de Claramunt.

În 1914, compania a făcut un progres remarcabil în industria modernă a fabricării hârtiei, achiziționând “Papelera Barcelonesa” și trecând astfel la producția automatizată.

Pe 30 mai 1924, Smoking este înregistrat ca și brand. Directorul “La Mercantil Barcelonesa” a declarat atunci că: “Acest brand nu o să moară niciodată”.

În perioada 1939-1969, Smoking devine liderul pieței spaniole, brandul devenind sinonim cu foițele de rulat. Anii ’90 au fost marcați de lansarea faimoasei game de foițe ultra subțiri – Deluxe.

În prezent, compania Miquel y Costas & Miquel S.A produce numeroase branduri, printre care: Smoking, Pure Hemp, Guarani, Bugler, Bob Marley, SMK, Mantra.

În magazinele noastre din Calea Vitan 13-19 (în interiorul Mega Image) și Bulevardul Basarabia 102-106 gasiți o gamă largă de foițe scurte, lungi sau în rolă, cât și filtre de burete sau de carton Smoking sau SMK.

Lasă un comentariu

Your Adresa de email will nu esti be published.