Istoria brandului Smoking

Istoria Smoking

Smoking este unul dintre cele mai cunoscute brand-uri de foițe pentru rulat țigări din lume. Totuși, puțină lume știe că existența companiei mamă, Miquel y Costas este documentată încă din 1725.

Totul a început în orașul catalan Capellades, unde familia Miquel a început să fabrice hârtie la moara proprie alimentată de râul Anoia.

În 1868, frații Lorenzo și Antonio Miquel y Costas au început să producă hârtie special destinată pentru rularea țigărilor. În același timp, Pablo, cel de-al treilea frate, începuse deja expasiunea companiei în afara granițelor. Mai exact, în Havana, Cuba.

11 ani mai târziu se naște brand-ul care a precedat Smoking – “El Pino” (Pinul). Tot în 1879, frații înregistrează compania “Miquel y Costas Hermanos” și mută producția în municipalitatea La Pobla de Claramunt.

În 1914, compania a făcut un progres remarcabil în industria modernă a fabricării hârtiei, achiziționând “Papelera Barcelonesa” și trecând astfel la producția automatizată.

Pe 30 mai 1924, Smoking este înregistrat ca și brand. Directorul “La Mercantil Barcelonesa” a declarat atunci că: “Acest brand nu o să moară niciodată”.

În perioada 1939-1969, Smoking devine liderul pieței spaniole, brandul devenind sinonim cu foițele de rulat. Anii ’90 au fost marcați de lansarea faimoasei game de foițe ultra subțiri – Deluxe.

În prezent, compania Miquel y Costas & Miquel S.A produce numeroase branduri, printre care: Smoking, Pure Hemp, Guarani, Bugler, Bob Marley, SMK, Mantra.

În magazinele noastre din Calea Vitan 13-19 (în interiorul Mega Image) și Bulevardul Basarabia 102-106 gasiți o gamă largă de foițe scurte, lungi sau în rolă, cât și filtre de burete sau de carton Smoking sau SMK.

Lasă un comentariu